23 September 2012

Денот на мирот во БитолаОваа година Денот на мирот, 21 септември, го одбележавме во Битола, во библиотеката „Св. Климент Охридски“.
Меѓу другите активности организирани од библиотеката, Вермилион на учесниците им ги претстави своите три антивоени книги:
„Џони сејачот„ од Франчесско Д’адамо
„Сите сакаме рај“ од Елс Бертен
„Последниот ефл“ од Силвана де Мари.

Повеќе фотографии на нашата страна на фејсбук.