30 March 2011

Резултати од конкурсот за илустратор


Би сакале да им се заблагодариме на сите учесници на конкурсот за илустратор. На конкурсот пристигнаа вкупно 20 илустрации. Изборот беше многу тежок, бидејќи сите пријавени илустрации беа интересни и квалитетни.
Жирито одлучи за победник да го избере Матеј Богдановски.
Првонаградениот ќе ја илустрира книгата за деца и млади „Девојчето од лед“ од Мила Павичевиќ во издание на Вермилион, која ќе можете да ја најдете во книжарниците до крајот на оваа година.

Честитки за победникот и благодарност до сите кои учествуваа.