19 August 2010

Уште две сликовници од Андреа Петрлик Хусеиновиќ

„Циконија циконија“ и „Оскар“ се двете нови сликовници илустрирани од Андреа Петрлик Хусеиновиќ, што можете на македонски да ги прочитате на интернет страната на Меѓународната дигитална библиотека за деца.

Кога хрватското село на белиот штрк е разрушено од војната, тој тргнува во потрага по ново место за живеење. Сепак, открива дека никаде не е како дома.

Оскар е
слон кој живее во градот на слоновите, но сака да се запознае и со други суштества. Еден ден отпловува кон еден остров каде се запознава со една убава слоница и со многу други нови пријатели.