06 March 2010

Роденденот на д-р Сус

Овој месец на низ Соединетите Американски Држави се слави роденденот на Д-р Сус (Dr. Seuss), автор и илустратор за деца. Има напишано над 60 книги за деца, меѓу кои најпознати се „Зелени јајца и сланина“, „Мачка со шапка“ и „Една риба две риби црвена риба сина риба“, како и филмските адаптациии „Како Гринч го украде Божиќ“ и „Хортон слушна кој!“. Повеќе...

„Колку повеќе читаш, толку повеќе ќе знаеш. Колку повеќе знаеш, толку повеќе места ќе видиш.“ д-р Сус, „Можам да читам со затворени очи“