21 December 2009

Резултати од конкурсот за илустратор

Би сакале да им се заблагодариме на сите учесници на конкурсот за илустратор. На конкурсот пристигнаа вкупно 20 илустрации. Изборот беше многу тежок, бидејќи сите пријавени илустрации беа интересни и квалитетни. Сепак, жирито одлучи за победник да го избере Димитар Торбаков. Првонаградениот ќе ја илустрира книгата за деца „Марфи Компирката“ од Овен Колфер во издание на Вермилион, која ќе можете да ја најдете во книжарниците во март идната година.

Честитки за победникот и благодарност до сите кои учествуваа.