06 April 2009

Донација за библиотеката „ДРУГАРЧЕ“На 2 април 2009 година, во 12.00 часот во просториите на библиотеката „Другарче” во Скопје, издавачката куќа ВЕРМИЛИОН свечено додели донација на библиотеката „Другарче”, по повод 2 април, светскиот ден на литературата за деца. Како поддршка на работата на единствената библиотека посветена исклучиво на децата, библиотеката „Другарче” од Скопје, издавачката куќа ВЕРМИЛИОН донираше 90 книги од своите изданија, во вкупна парична вредност од 31.000 денари.