23 April 2007

Саем на детската книга во Болоња

Од 24 до 27 април во Болоња се одржува Саемот на детската книга, најголемиот меѓународен собир на автори, преведувачи, илустратори и издавачи на книги за деца.Централен настан на саемот ќе биде прославата на 100 години од раѓањето на Астрид Линдгрен, прочуената шведска писателка за деца, која на овој свет ја донесе Пипи Долгиот Чорап.