27 April 2007

Петар Пан во црвено на филмВо голема конкуренција, филмските и телевизиските права за „Петар Пан во црвено“, официјалното продолжение на „Петар Пан“ од Џ.М. Бери, му беа доделени на британскиот конзорциум составен од Headline Pictures, UK Film Council и BBC Films.

Филмот се очекува да биде премиерно прикажан во 2009 година.