05 April 2007

Наскоро ќе читате...


Џералдин Макоркран - „Петар Пан во црвено“

Прво официјално продолжение наПетар Панод Џ. М. Бери

превод: Марија Тодорова; 270 стр.; ISBN 978-9989-2689-0-8

www.peterpaninscarlet.com

Недојдија повторно повикува ...

Нешто не е во ред во Недојдија. Соништата истекуваат необично вистинити соништа, за пирати и сирени, за борбени бои и крокодили. За Венди и за загубените момчиња тоа е јасен сигнал на Петар Пан му е потребна нивната помош, па затоа е време да се направи незамисливото и да се одлета повторно во Недојдија.

Но во Недојдија сé е променето а опасностите со кои таму ќе се сретнат ќе бидат далеку пострашни од нивните очекувања ...

********

Детската болницаГрејт Ормонд Стрит го нарача Петар Пан во црвено како официјално продолжение на Петар Пан од Џ.М. Бери. Верно на неговиот ексцентричен стил и на неговиот незаборавен јунак, “Петар Пан во црвенонé враќа во земјата на пиратите и вилите, на детството и истражувањето. Но нé носи и напред во времето со нови ликови во кои ќе се вљубиме, нови авантури од кои срцето побрзо чука, и нови опасности кои треба да се пребродат а сето тоа поврзано со грст волшебен вилински прав.

Вратете се во Недојдија за да доживеете авантура која никогаш нема да ја заборавите.

********

За авторката:

Џералдин Макоркран е една од најпрочуените живи писатели за деца. Таа го има добиено Карнегиевиот медал, Витбредовата награда за книга за деца (трикратен добитник), Гардијановата награда за детски роман и наградата Синиот Петар за книга на годината. Позната е и почитувана поради разновидноста и оригиналноста на нејзините книги, како и заради нејзините исклучителни раскажувачки вештини.

Џералдин живее во Беркшир заедно со својот сопруг и ќерката.

www.geraldinemccaughrean.co.uk